Dévaványai Villamosgép tekercselő üzem
Motorok mozgatják a világot, mi mozgatjuk a motorokat
Szolgáltatások
Javítás
Gyártás
Fejlesztés
RólunkKapcsolatÁrajánlat kérés
Gyártási kapacitásbővítés
Támogatás összege: 26 245 622 Ft
Családi Vállalkozás, „Apáról – Fiúra”
A mai napig a család tulajdonában lévő vállalkozást idősebb Liker István 1980-ban indította el, melyet 2015-ben fia, ifj. Liker István villamosmérnök végzettséggel vett át.Több országot lefedő Nemzetközi ügynökhálózat
A vállalkozás Magyarországot és Romániát lefedő ügynökhálózatot működtet, melyhez különböző(0,5-24 t-ig) teherbírású szállító járművekkel rendelkezik.
A romániai tevékenység megerősítésére 2006-ban idősebb Liker István létrehozott egy partnercéget Székelykeresztúron a Stator AC SRL -t mely azóta vezető szerepet tölt be a villamosgép javítás területén.


Referenciáink
A cégünk megbízhatóságáról mi sem árulkodhat jobban minthogy partnereink évtizedek óta ragaszkodnak a dévaványai tekercselő üzem hozzáértéséhez.
Modern technológia – 4000m2 Alapterületen

Az üzem a Kelet-Magyarországon a Békés megyei Dévaványán található, 2002-től új építésű, saját tulajdonú telephellyel rendelkezik, mely kiváló infrastruktúrával ellátott.

A műhelyi csarnokok alapterülete megközelítőleg 4000 m2. A csarnokok tágasak, világosak, akadálymentesek, anyagmozgatáshoz szükséges eszközökkel felszereltek és légkondicionáltak. A csarnokokban minden korszerű eszköz megtalálható a gyors és környezetbarát munkához.

Alacsony Fluktuáció

Átlagosan a foglalkoztatottak létszáma 200 fő. Munkatársaink magasan kvalifikáltak, kellő gyakorlattal és tapasztalattal végzik munkájukat. A legtöbb dolgozó több mit 10 éve dolgozik a tekercselő üzemben, a fluktuáció alacsony.

A cég törekszik és áldoz a tudatos környezetvédelemre és határozott minőségpolitikát alkalmaz a folyamatos fejlődés érdekében.
Cégünk fejlődésének kulcsa a sokrétűsége

A vállalkozást Liker István 1980-ban indította, ahol villanymotorokat tekercselt egymaga. A létszám és a javított darabok száma a 90-es évek végére megsokszorozódott, ami új telephelyek igényét hozta magával. A cég 2002 óta saját telephelyre költözött, ami azóta több mint 4000 négyzetméteren foglalkoztatja több mint 200 dolgozóját.

Fejlődésünket, gyakorlati tapasztalat szerzésünket nagyban elősegítette külföldi partnereinknek vállalt beszállítói munka.

A több mint 35 éves szakmai tapasztalat hozzásegített ahhoz, hogy mára már saját gyártású villamosmotor fejlesztésbe is kezdtünk így például speciális célú motorokat tudunk készíteni megrendelőink számára. Ezen kívül az általános célú motorfejlesztés is elkezdődött, mely a gyártás előkészítési fázisban jár. Továbbá részt veszünk kutatásfejlesztésekben is, melynek keretében teljesen elektromos meghajtású hulladékszállító jármű motor gyártásában vettünk részt mérnökeinkkel.

Fejlesztéseink közé tartozik a telephely területén felállított szélgenerátor is, mely részben az üzemet fogja ellátni villamos energiával.

A cég töretlen fejlődésének köszönhető, hogy mára már meghatározott szerepet tölt be a villamosgép tekercselés terén.
Kapott támogatás
gyártási kapacitásunk bővítéséhez
Likerné Dr. Diószegi Mária a Széchenyi 2020 program keretében 26 245 622 forint támogatást nyert HT-76 CNC esztergagép, valamint CESAB B 420 típusú targonca beszerzésére.
A 52 491 244 forint összköltségvetésű projekt keretében beszerzett CNC géppel számos folyamat automatizálható, programozható, a gyártási idő emiatt lényegesen lerövidül, a tengelyek, pajzsok, előállítása költséghatékonnyá válik. A projekt által az új CNC géppel, valamint a targoncával a jelenlegi kapacitásoknál lényegesen nagyobb darabszámú megrendeléseket is tudunk teljesíteni, ezáltal nő vállalkozásunk versenyképessége. A beruházás 2017.08.11-én vette kezdetét és 2017.12.19-én zárult. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Kedvezményezett neve: Likerné dr. Diószegi Mária egyéni vállalkozó
Projekt címe: Likerné dr. Diószegi Mária egyéni vállalkozó gyártási kapacitásbővítése
Szerződött támogatás összege: 26 245 622 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejési dátuma: 2017.12.20.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00526